Casa o pis, què prefereixes?

Comparteix

Tots desitgem viure en un lloc on estiguem còmodes i puguem gaudir al màxim del dia a dia. Hi ha persones que somien en viure fora de la ciutat, lluny del soroll i en una casa espaiosa, d’altres prefereixen allotjar-se en un pis a prop de les zones urbanes. La veritat és que, abans de llogar o comprar un habitatge, cal tenir ben clar quines necessitats ha de cobrir i quina situació econòmica tenim, ja que tot té un cost.

Avantatges d’una casa

 • Si t’agrada tenir una zona verda, és a dir, un jardí, la casa és més fàcil que compti amb un espai destinat al lleure i en contacte amb la natura.
 • Una casa sempre et donarà més independència i llibertat, i evidentment, comoditat. Les cases normalment gaudeixen de més metres quadrats que un pis, i això acostuma a donar més comoditat i independència. Per exemple, els fills poden tenir una habitació individual, les mascotes tenen més espai per moure’s i si optes per una casa sense veïns al costat, et donarà privacitat.
 • Gaudeixes d’espai d’emmagatzematge molt més elevat i lloc per convidar als amics i/o familiars a fer àpats, com per exemple, una barbacoa.

Avantatges d’un pis

 • Tenir veïns dona seguretat i privilegis a l’hora de marxar de vacances, sobretot si volem que estiguin alerta dels moviments o si necessitem que reguin les plantes.
 • Els costos comunitaris acostumen a ser més econòmics que els d’una casa.
 • La majoria de pisos tenen una ubicació estratègica que et faciliten els serveis essencials com estar a prop dels supermercats, farmàcies, transport públic
 • Les tasques de neteja per a un pis són més fàcils de realitzar i no una inversió gran de temps.
 • Si no vols perdre l’oportunitat de tenir zones enjardinades i piscines, sempre pots buscar una comunitat que gaudeixi d’aquests privilegis, tot i que sempre suposa un cost més elevat el fet d’adquirir un habitatge que compta amb aquests petits luxes.

Desavantatges d’una casa

 • Viure sense veïns i aïllats s’està més exposat a robatoris.  
 • No sempre és possible trobar una casa a prop del centre de la ciutat suposant un inconvenient per al dia, com per exemple fer la compra, sempre es necessita tenir en cotxe disponible.
 • Tenir una casa és el somni per a moltes persones, però el cost del manteniment és molt més elevat en comparació un pis, ja que tan sols per escalfar-la es necessita el doble de combustible.

Desavantatges d’un pis

 • A vegades tenim la mala sort de compartir veïns que no són del nostre gust i es pot convertir en un problema.
 • A vegades no es possible tenir mascotes, ja que hi ha edificis que no permeten els animals de companyia. També, suposa un problema si el pis és petit i l’animal és de mida gran, ja que no té el suficient espai per moure’s.
 • La privacitat en un pis és menor en comparació a una casa, només el fet d’entrar i sortir del teu pis els veïns se n’assabenten al moment i estan pendents del teu dia a dia.  
 • S’han de complir amb unes normes de convivència plantejades per la comunitat de veïns.

La virtut de comprar un habitatge és que podem fer les obres al nostre gust i els canvis que creiem oportuns, en canvi quan estàs de lloguer no pots fer modificacions. A l’hora d’escollir un habitatge nou, ja sigui casa o pis, sempre heu de tenir en compte la seva fabricació, ubicació, que tingui una bona instal·lació elèctrica i d’escalfament, unes finestres aïllant, portes segures i sòls estables. Si tenen els principals serveis coberts de manera satisfactòria ja tens molt de guanyat en quant a comoditats i costos. Busca sempre els materials d’última generació per construir casa teva, acostumen a cobrir millor les necessitats.

Per a més informació: www.urbanisme.paeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *