El programa Diumenges d’Arqueologia comença nova edició amb la visita a les muralles d’Anselm Clavé

Comparteix

L’Arxiu Arqueològic ha preparat un nou calendari de propostes per als diumenges d’aquest 2022, amb les quatre visites a les muralles medievals, les Adoberies, la domus romana de l’Auditori i el mateix Arxiu

Són gratuïtes, amb reserva prèvia i d’acord a les mesures Covid

REGIDORIA D’URBANISME

L’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea d’Arqueologia, ha preparat una nova edició del programa Diumenges d’Arqueologia per aquest 202. Demà diumenge, dia 9, es fa la primera visita a les muralles medievals, ubicades al c/ Anselm Clavé, 47.

Diumenges d’Arqueologia proposa quatre espais per visitar-los amb guia, i conèixer el patrimoni arqueològic de la ciutat a través d’històries, personatges i objectes vinculats a cada època i entorn. Els equipaments inclosos al calendari de visites són les muralles medievals; les Adoberies, a la rambla de Ferran 9; la domus romana a l’Auditori municipal i les instal·lacions del mateix Arxiu Arqueològic, ubicat a l’av. Fontanet, 26. Personal tècnic del departament fa les explicacions de la visita, que és gratuïta i que aplica les mesures de protecció i de seguretat per la Covid-19. Les reserves es poden fer al telèfon 973 700 345 o al mòbil 616 962 112, així com al c/e vinearxiuarqueologic@paeria.cat. S’ofereixen també visites concertades per a grups d’escoles o altres col·lectius que tinguin interès en conèixer els espais.

De l’Ad-Darb, al Camí de Ronda – Les muralles medievals (c/ Anselm Clavé, 47): Robustos, ancorats a terra, romanen els peus de la que, en un altre temps, va ser defensa i guarda de la ciutat. La historia de la ciutat, a través de les fonamentacions de les muralles medievals -època andalusí (IX-X) i feudal (XII-XIV).

  • Visites guiades a les 10.45 h, 11.45 i 12.45 h.
  • Dies de visita: 9 de gener, 27 de febrer, 13 de març, 22 de maig, 19 de juny, 18 de setembre, 2 d’octubre, 13 de novembre i 18 de desembre.

Adobers al Carme – Les Adoberies (rambla de Ferran, 9): Obradors de blanquers, aluders, assaonadors… bastits a redós de la muralla i nodrits per aigües de fonts, sèquies i pous per produir les millors pells. La pròspera indústria feudal de la pell a Lleida i els obradors de les Adoberies (XIII) del barri de la Magdalena.

  • Visites guiades a les 10.45 h, 11.45 h i 12.45 h.
  • Dies de visita: 30 de gener, 20 de febrer, 6 de març, 3 d’abril, 8 de maig, 5 de juny, 29 de setembre, 16 d’octubre i 27 de novembre.

Ilerda, Imperium Civitas – La Domus Romana a l’Auditori Municipal (Plaça Josep Prenafeta): La ciutat cobejada i disputada, la llar guanyada en mil batalles. Els segles I i II dC, la ciutat romana viu la seva màxima esplendor i proliferen grans domus com la que amaga l’Auditori Municipal.

  • Visites guiades a les 10.30 h i 12 h.
  • Dies de visita: 23 de gener, 6 de febrer, 27 de març, 1 de maig, 15 de maig, 12 de juny, 25 de setembre, 23 d’octubre i 11 de novembre.

El Contenidor d’Històries – l’Arxiu Arqueològic (Av. Fontanet, 26): Obrir la caixa i fregar els objectes amb els dits i llegir altres vides… en un sol espai i moment. El magatzem per les troballes arqueològiques de la ciutat, des de l’època romana fins als nostres dies.

  • Visites guiades a les 11 h.
  • Dies de visites: 16 de gener, 13 de febrer, 20 de març, 24 d’abril, 11 de maig, 11 de setembre, 9 d’octubre i 6 de novembre.

Consulta les noticies de la Paeria a www.paeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *