Plantació d’escocells a l’av. de Blondel amb alumnes dels Maristes

Comparteix
El col·lectiu Escocells Lleida ha impulsat la iniciativa, com a prova pilot, amb la implicació dels comerciants i veïnat de l’avinguda, així com del centre escolar, per contribuir a la biodiversitat de la ciutat, així com per conscienciar la ciutadania

El col·lectiu Escocells Lleida ha iniciat una prova pilot consistent en la plantació de diverses plantes en vuit escocells de l’avinguda de Blondel. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració d’alumnes del centre educatiu dels Maristes i la implicació de comerciants i veïnat per fer el control i manteniment de les noves plantacions. Els escocells han estat plantats per l’alumnat, amb la supervisió de tècnics municipals.

El portaveu del col·lectiu, Sergi Cardona, ha explicat que és una activitat que s’ha fet amb un doble objectiu, d’una banda per contribuir a la biodiversitat de la ciutat i embellir els carrers, i de l’altra, conscienciar la ciutadania de la importància d’aquests espais públics i per tenir-ne cura. La proposta s’ha fet amb el col·legi Maristes, que han treballat amb un grup de 25 alumnes de tercer de primària aquesta activitat perquè després poguessin participar en la plantació, seguint les indicacions i els estris necessaris. Segons ha indicat, s’ha fet partícip els establiments propers i el veïnatge perquè també controlin i tinguin cura d’aquests petits espais. La pròxima actuació es preveu a La Bordeta.

El que s’ha plantat han estat plantes aromàtiques, culinàries i per donar un toc de color. Entre les espècies que s’han plantat, hi ha Sajolida Hortensis, Rosmarinus Officinalis, santolina chamae parcrasón, Melissa officinalis o Thymus vulgaris.

L’àrea municipal de Sostenibilitat, de la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, ha donat suport a la iniciativa, amb l’assessorament de les plantes que podien obtenir un millor resultat. De fet, s’està treballant una guia, que es preveu acabar el mes que ve, de plantació de plantes i flors als escocells de la ciutat, per promoure la biodiversitat i la cura dels espais públics. En la iniciativa també hi ha col·laborat l’Institut Municipal d’Ocupació, Salvador Seguí, amb la fabricació dels tutors de protecció dels escocells. El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha valorat la iniciativa i ha agraït el treball i les accions que estan fent el col·lectiu Escocells Lleida.

Per a més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *