Pastisseria El Cisne, la qualitat és el secret de l’obrador

Comparteix

En aquesta ocasió, ens assentem a la pastisseria El Cisne, un establiment emblemàtic i històric de la ciutat de Lleida. Parlem amb en Carles, que ens atent de manera molt amable, a qui li preguntem per com va començar tot i quin és el secret per seguir al peu del canó després de tants anys. 

Tot va començar ara fa 75 anys, quan l’avi d’en Carles va obrir la primera botiga, en aquells moments es tractava d’una botiga de queviures o ultramarins, que poc a poc, va anar canviant fins a convertir-se en una pastisseria. L’avi va viure durant molts anys a França, on va adquirir els coneixements de pastisseria i se’n va enamorar empedreïdament.  La seva formació va ser suficient per traslladar tot l’aprés a Lleida i ser un referent dels dolços. 

Amb els anys va canviar de mans, passant a la seva filla, que des de ben petita ja li tocava baixar a treballar a l’obrador els dies festius, tal i com els ha passat a les futures generacions. Actualment fins a diari, per la següent frase: Durant 45 anys, la Montse i el seu marit Jose Luis han sigut els encarregats de fer créixer la pastisseria i fomentar el valor de la qualitat en els seus productes.

Actualment, la Montse continua darrere del mostrador però l’acompanya en Carles, el seu fill, que viu amb passió la professió i és qui s’encarrega, actualment, de tota la gestió de la pastisseria. En Carles, va formar-se en empresarials i després va començar a l’escola de pastisseria de Barcelona. Amb el temps ha anat canviant els objectius i l’aspecte de la pastisseria, però sempre ha tingut molt clar què vol oferir al seu client: un producte d’alta qualitat, fresc i diari, tal i com li han ensenyat a casa.

Quan pensem amb la pastisseria El Cisne tenim com a referència els seus magnífics croissants, oi? 

En Carles ens explica que li encanta que el reconeguin per aquest dolç, tot i que té clar que a la pastisseria hi ha moltes més delícies i que segurament, quan els visitis, marxaràs amb alguna cosa més que el croissant

No et podràs resistir a l’olor i encara menys, al gust de tota la brioxeria. 

A la pastisseria pots trobar brioixeria dolça i salada, clàssica  i moderna, coques, panadons, pastissos, vins i caves d’alta qualitat. També ofereixen menjar per emportar amb plats deliciosos com la fideuà o els canalons. També cobreixen el servei de càtering per tal de cobrir esdeveniments empresarials, batejos i comunions, així com pastissos personalitzats al gust del client. 

La pastisseria sempre està en constant innovació.

En Carles veu el futur de la pastisseria com una adaptació a les noves exigències del consumidor, com per exemple, el sucre. Ens explica que, ells ja han començat a reduir-lo en les receptes més tradicionals de l’obrador. També veu un canvi abismal en el tema de la maquinària, que sembla cada vegada més especialitzada i creada per accelerar el procés de producció. I veu que desapareixerà l’artesania de l’ofici i és una llàstima. Tot i que té molt clar que seguirà oferint la màxima qualitat en tot el faci, perquè aquest és el seu secret per seguir al peu del canó, després de tants anys. 

Acabem la conversa parlant de les noves generacions, i em quedo amb el seu consell: “agafeu la feina de la pastisseria com el vostre somni i que mai sigui un sacrifici treballar un dia festiu, sinó un plaer”

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *