Memòria Democràtica dedica un espectacle poètic-musical a Gabriel Ferrater

Comparteix
La tinent d’alcalde Sandra Castro presenta el recital que ha anat a càrrec del grup Quatre Gotes al Cafè del Teatre de l’Escorxador

Memòria democràtica

El Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea de Memòria Democràtica, ha organitzat l’espectacle poètic-musical “In Memoriam de Gabriel Ferrater”, una representació que ha anat a càrrec del grup Quatre Gotes al Cafè del Teatre de l’Escorxador i que ha estat presentat per la tinent d’alcalde Sandra Castro.

In Memoriam és un espectacle basat en el llarg poema narratiu del mateix nom en què el poeta Gabriel Ferrater escriu una mena de memòria personal i moral de la Guerra Civil a la seva ciutat natal de Reus, els records de l’adolescent que era aleshores.

L’espectacle In Memoriam és una mena de compte enrere de poemes en què Ferrater rememora records juvenils en ple franquisme o la immediata postguerra, de quan era adolescent al breu exili familiar a França i, finalment, a la Guerra Civil. La selecció de poemes, que segur que té un punt inevitable d’arbitrarietat, no és un retrat complet ni una antologia del poeta de Reus. Ni en té la intenció. Respon a un fil argumental, temàtic o suggestiu, sobre la guerra i la posició moral del poeta.

El grup Quatre Gotes hi ha incorporat altres textos seus que sintetitzen en pocs versos la visió ferrateriana de la vida, marcada per l’experiència de l’amor i del pas del temps. Així la tria funciona com una mena de pròleg al llarg poema final que dona títol al conjunt de la proposta.

Amb música original d’Andrés Noarde i l’acompanyament a les guitarres de Daniel Llandrich i el mateix Noarde, Xavier Miró interpretra els poemes a la manera d’Ovidi Montllor. 

Per a més informació, visiteu: www.paeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *