Programa de l’IMO per millorar l’ocupabilitat de les dones d’àmbits rurals i urbans

Comparteix

L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí ofereix aquest mes de maig un programa que inclou formació i orientació per millorar l’ocupabilitat i afavorir la inserció de dones desocupades, d’àmbits rurals i urbans, i que és finançat amb 88.600 euros dels fons NextGenerationEU. El projecte “Ocupació en femení”, començarà el pròxim 5 de maig i té una durada d’un any. L’objectiu és fomentar l’adquisició de competències i la cobertura de llocs de treball vinculats a l’economia verda o digitals.

La convocatòria s’adreça 40 dones desocupades, que han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), residents a Lleida o en municipis de la comarca del Segrià. Les persones participants en el projecte han de ser majors de 16 anys i amb necessitats de qualificació formativa professional.

El programa està basat en itineraris personalitzats d’inserció a partir d’un diagnòstic de valoració de l’objectiu professional. Els itineraris inclouen actuacions de formació (digital, d’economia verda, o transversal), acompanyament individualitzat, tallers de competències, de coneixement del mercat de treball o de tècniques per a la recerca de feina. El programa també inclou actuacions de prospecció d’empreses, foment de l’autoocupació i incentius per a la participació.

Entre els objectius del projecte hi ha fomentar l’apoderament, l’actitud positiva, la responsabilitat i la motivació envers la inserció laboral; augmentar les competències digitals, d’economia verda i transversals de les persones participants, i conèixer el mercat de treball del territori adequat als itineraris d’ocupació.

El SOC promou aquest programa en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb el suport econòmic dels NextGenerationEU.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *