ELS COLORS EN LA DECORACIÓ

Comparteix

Escollir el color adient per a una determinada zona del nostre habitatge és, de vegades, complicat i costa de decidir-se. Auqesta elecció del color amb què decorarem casa nostra s’ha de plantejar de manera que es correspongui amb el que desitgem. Els colors es connecten amb les emocions del cervell i també s’ha pogut demostrar que els colors de les habitacions poden influir en l’estat d’ànim d’una persona.

  • TARONJA: El color taronja aporta optimisme i estimula la conversa i l’intercanvi d’idees. A més, una opció molt recurrent és utilitzar-lo en una sola part, allí on la decoracio sigui més neutra. Aquest to taronja dins l’espai donarà més vitalitat i diversió a la sala. Tot i així, si utilitzem aquest color en excés podria transformar l’espai en un lloc claustrofòbic i estressant. No és un color gaire adequat per als dormitoris, ja que dificulta la concentració i el descans. 
  • GROC: Aquest color representa el sol i ens fa pensar en la vitalitat. El groc és un color que es relaciona amb l’energia i s’acostuma a utilitzar per als menjadors i cuines. Aquest color estimulant pot millorar la concetració i la velocitat del metabolisme. S’utilitza normalment per mantenir el cervell despert, i per això també és interessant en la decoració dels estudis. Tot i així, tampoc es recomanable als dormitoris, ja que podria causar nerviosisme. 
  • MORAT: Color artístic, lligat a la meditació i l’espiritualitat. En les tonalitats de morat més fosques, també està relacionat amb la passió i el foc. En canvi, les tonalitats més suaus produeixen efecte sedant. Per això, s’ha de tenir en compte a l’hora d’utilitzar-lo, perquè l’espai no sembli apagat i somnolent. En canvis, aquests tons són ideals per decorar els dormitoris. 
  • CREMA: El color crema és molt popular, ja que és molt suau i neutral. Crea un ambient molt càlid i una sensació de neteja i amplitud. Afavoreix al descans i la tranquil·litat i aporta un caràcter elegant i sofisticat. És molt usual utilitzar-lo als menjadors i dormitoris. 
  • BLAU: Aquest color està associat amb la tranquil·litat, la serenitat i el relax, i es relaciona amb l’energia de l’aigua. Tot i que hi ha gent que el blau l’escull com a el color preferit, és un to fred i sembla poc acollidor per decorar casa nostra. El color blau estimula el pensament i l’activitat mental i per això no és recomanable emprar-lo als dormitoris i els menjadors. 
  • VERD: El significat del verd és el de creixement, estimula els sentiments d’harmonia i pau i es relaciona amb la naturalesa. Aquest color també està associat amb la salut i la eficiència i, segons les tonalitats i la intensitat, es poden crear diferents efectes. Els tons de verd més brillants milloren la visió i creen un ambient refrescant, mentre que els verds més suaus són més naturals i produeixen una sensació de calma. Turqueses i verds suaus són molt recurrents per a les habitacions dels nens i, a més, no acostumen a tenir cap connotació de gènere associada. 
  • VERMELL: No és gens recomanable utilitzar el vermell com el principal de la decoració de casa. Tot i que és un color molt passional, cal utilitzar-lo amb moderació, perqué sinó podria crear un ambient dramàtic. A les sales més formals, el vermell intens com el bordeus pot complementar perfectament l’ambient i la decoració de l’espai.
Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *