La Paeria aprova inicialment el projecte de l’Equipament Comunitari

Comparteix
Ara sortirà a exposició pública, juntament amb el projecte d'enderroc de dues edificacions en aquest espai, pas previ a la seva aprovació definitiva i la posterior licitació de les obres

JUNTA DE GOVERN LOCAL

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui inicialment el projecte bàsic i executiu de l’Equipament Comunitari per a Múltiples Usos (ECMU), que s’ubicarà al carrer Xavier Puig Andreu números 7-9. Paral·lelament, també s’ha aprovat inicialment el projecte d’enderroc de dos immobles de les antigues sitges Senpa, al carrer Oriol Martorell 2-8, que és necessari per a deixar llest el solar per a fer possible la construcció de l’ECMU.

Ara, tots dos projectes sortiran a exposició pública, procés durant el qual les persones interessades podran presentar les al·legacions que considerin oportunes, abans de l’aprovació definitiva i la licitació de les obres, si s’escau.

L’Equipament Comunitari de Múltiples Usos forma part del full de ruta en Polítiques d’Inclusió a Lleida i estarà destinat, per una banda, durant l’estiu a l’allotjament temporal de persones que arriben a la ciutat en recerca de feina a la campanya de la fruita. De l’altra, durant la resta de l’any, funcionarà com a allotjament d’urgència, per a estades limitades de col·lectius diversos, emergències estacionals o altres usos que puguin sorgir. La seva ubicació, prevista inicialment en un altre solar al carrer Josep Pallach, es va modificar per a permetre que s’hi faci allí el projecte de residència per a gent gran del barri, del qual ja s’estan preparant els plecs de la concessió demanial, que es consensuaran amb la Fundació Pardinyes.

El projecte de l’ECMU planteja un edifici de tipus modular per a usos residencials públics destinats a emergències temporals i urgències. Es tracta d’un edifici de planta baixa més dues plantes. La planta baixa està composta per pilars i bigues metàl·liques col·locats in situ, i les dos plantes tipus per mòduls prefabricats. Concretament, els mòduls estan formats per una estructura metàl·lica fabricada i pre-muntada en taller, per a ser posteriorment traslladada en mòduls i col·locada en l’obra. La superfície construïda total és de 3.283,8 metres quadrats, amb un total de 34 habitacions de diferents tipologies i 116 llits (l’ocupació òptima per a persones temporeres és de 70, ha recordat l’equip de govern). El pressupost base de licitació és de 5.311.021,48 euros i el termini d’execució de les obres és de vuit mesos.

Pel que fa a l’enderroc, l’actuació afecta una superfície construïda total de 875 m² i dues edificacions, un antic habitatge i l’edifici 1 de les sitges, a més de la tanca que delimita el recinte. La demolició es farà combinant mitjans manuals amb maquinària pesada. El pressupost total previst és de 189.377,74 euros.

Actuacions a la muralla de la Seu Vella

A més dels expedients relatius al projecte de l’ECMU, la Junta de Govern ha aprovat també de forma inicial el projecte bàsic d’intervenció arquitectònica al Baluard de Louvigny i el projecte executiu de la Fase I de la reconstrucció del tram de muralla esllavissat comprès entre el Baluard de la Reina i el Baluard de Louvigny, que ara sortiran també a exposició pública.

Aquesta actuació permetrà arranjar l’espai que va resultar danyat en l’esllavissada que es va produir al mes d’abril de l’any passat. La previsió és que les obres, que compten amb finançament conjunt de Paeria i Generalitat, es puguin iniciar a la tardor.

Altres acords

La Junta de Govern ha aprovat les bases específiques reguladores de l’oposició de lliure concurrència per a la provisió en propietat de vint places d’agent de la Guàrdia Urbana, que permetran reforçar la dotació d’efectius del cos i cobrir les jubilacions que s’han anat produint.

També s’han aprovat les bases dels concursos oposició de promoció interna per a cobrir tres places de tècnic/a d’Administració General i sis places de Tècnic/a Superior i el concurs de mèrits per a la provisió del lloc de treball del Cap de Grup del CAAC.

Per a més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *