La Guàrdia Urbana denuncia el presumpte autor de l’abandonament de voluminosos al carrer

Comparteix
La Paeria disposa d’un servei totalment gratuït de recollida de voluminosos a la via pública, que s’activa trucant al telèfon 900 10 20 42

La Unitat d’Investigació i Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana de Lleida ha identificat el presumpte autor de l’abandonament de voluminosos al carrer Àger amb carrer Sant Isidre, al barri de la Bordeta, després de la denúncia d’un veí de la zona.  

L’avís ciutadà va permetre iniciar una investigació per part dels agents del cos de policia local i la posterior identificació de l’autor de l’abocament. Els agents van aixecar una acta de comprovació de fets que serà traslladada al Departament de Seguretat Ciutadana de la Paeria, qui obrirà el corresponent expedient sancionador.  

La infracció comesa estaria qualificada com una infracció lleu, d’acord amb l’article 76.b) amb concordança amb l’article 75.h) del Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus,  i que d’acord amb l’article 80.a) de l’esmentat decret es pot imposar una multa amb les límits següents de 400 a 4.000 euros. En principi, es partiria  de 400€, amb els agreujants de perjudici ocasionat i superfície afectada, i es podria imposar una sanció de 800€.

L’Ajuntament de Lleida considera clau la col·laboració veïnal per detectar i sancionar els abocaments no autoritzats a l’Horta i agraeix la implicació de la ciutadania per denunciar accions com aquesta i incidir en la millora de la neteja de la ciutat.   

Cal recordar que la Paeria disposa d’un servei totalment gratuït de recollida de voluminosos a la via pública, que s’activa trucant al telèfon 900 10 20 42. El servei també és extensible a l’Horta de Lleida. L’any 2022 es van recollir un total de 950 Tm de voluminosos a la ciutat i es van realitzar 117 actuacions per voluminosos a l’Horta de Lleida.

Per a més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *