Simposi sobre Llibertat de Premsa dedicat al periodisme en temps de guerra

Comparteix
El 3 de maig es commemora el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Lleida ha celebrat el Simposi sobre Llibertat de Premsa dedicat en aquesta setena edició al periodisme en temps de guerra. L’acte s’ha celebrat al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida, amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa que es commemora el 3 de maig.

La demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes i la Universitat de Lleida, amb el suport de l’Ajuntament i de la Diputació de Lleida, han organitzat aquesta cita que ha reunit com a ponents destacats professionals amb experiència en cobertura de conflictes.


En la benvinguda institucional han pres part el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant; Joan Busqueta, vicerector de la Universitat de Lleida; la diputada Mercè Carulla i Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que ha pronunciat la conferència inaugural.

Tot seguit ha tingut lloc la taula rodona ‘Cobertura Catalana de la invasió d’Ucraïna, moderada per Eva Clausó. Hi han participat Carles Prats (TV3 i coordinador i responsable del Grup de treball de mitjans públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya), Joaquin Luna (La Vanguardia) i Gemma Permanyer (VOTV i Ona Codinenca).

El simposi ha seguit amb una sessió sobre ‘Periodistes des de l’exili’, que ha moderat Laura Purroy. Els convidats han estat Mariana Morales (reportera freelance de Chiapas, Mèxic), Paulina Ríos (periodista de Oaxaca, Mèxic, fundadora del mitjà Página 3), Muhammad Subat (periodista i fotògraf de Síria) i Gabriela Mesones Rojo (periodista de Veneçuela).

La cloenda ha anat a càrrec d’Àlex de Barreda, de TV3. Sota el títol  ‘Periodisme gràfic: entre la invisibilitat i el focus informatiu’, la seva ponència ha abordat la cobertura amb imatges de la guerra d’Ucraïna i ha explicat què hi ha a darrere de les càmeres i de la dificultat de treballar en un territori en guerra.

Per més informació visiteu la seva pàgina web: lapaeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *