Nou carnet de cotxe per a joves: tot el que has de saber

Comparteix

Informació extreta de ccma.cat  

La DGT (Direcció General de Trànsit) està enllestint un nou carnet de conduir per a joves de 16 i 17 a anys dins de la nova Estratègia de Seguretat Viària 2030, un pla amb la intenció de ser el marc nacional de referència en la política de seguretat viària.

Aquesta estratègia conté una nova proposta: introduir un nou carnet per a joves de 16 anys. El nou permís B1 permet conduir quadricicles pesats de fins a 15 kW de potència (20 CV), amb una velocitat màxima de 90 km/h i un pes màxim de 400 kg. A escala legal, estaria a un pas per sobre del carnet AM que permet conduir ciclomotors de dues o tres rodes i quadricicles lleugers limitats a 45 km/h, i un pas per sota del permís B, el carnet de cotxe convencional. Per tant, aquest carnet és una evolució del permís AM que, a més, fomenta l’ús de vehicles elèctrics.

Aquest permís està regulat per la normativa europea, i la seva implementació queda en mans de cada país. Espanya se suma amb aquesta iniciativa a països com França, Itàlia i Portugal, que ja l’han adoptada, apostant així per la mobilitat elèctrica. El sistema d’examinació és competència pròpia de cada país, en el cas d’Espanya encara no se’n saben els detalls.

Aquest plantejament capdavanter té com a objectiu oferir més formes de mobilitat per als joves, tant per ciutat com per vies interurbanes de zones rurals on el transport públic no és accessible, apostant clarament per la sostenibilitat i facilitant l’arribada de més vehicles zero emissions a les carreteres. Tot i ser una proposta innovadora, l’oferta de cotxes que compleixen els requisits necessaris per a la seva utilització amb aquest permís, és reduïda. Si bé no hi ha una data concretada, s’espera que entri en vigor al llarg del 2023, prèvia especificació dels requisits i aprovació definitiva del Consell de Ministres.

No hi ha cap mena de dubte, aquesta nova proposta incentiva la mobilitat sostenible per a un futur millor.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *