La 17ena Jornada Catalana de Mobilitat es farà a Lleida aquest mes de març

Comparteix

Amb aquest canvi, es pretén donar l’oportunitat als establiments de l’Eix i a les parades perquè recuperin una part de les pèrdues que va ocasionar el primer dia de pluja.

El Palau de Congressos – La Llotja reunirà representants d’ajuntaments i d’altres administracions, operadors i el sector empresarial del transport públic. El tema central de la 17ena Jornada plantejarà la gratuïtat del transport públic.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la presidenta de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, (AMTU), Aurora Carbonell, i del director general d’aquesta entitat, Joan Serra, han presentat la 17ena Jornada Catalana de la Mobilitat que es realitzarà al Palau de Congressos – La Llotja de Lleida, el proper dia 23 de març.

En el decurs de la presentació, l’alcalde, Miquel Pueyo, ha explicat l’encert d’integrar la ciutat de Lleida a l’AMTU en un moment en què “estem impulsant el canvi que estem fent de Lleida, cap a un model de mobilitat transformador i sostenible, basat, entre altres, en vehicles de combustió interna o en la promoció del transport públic.” A més ha explicat que “tenim en perspectiva una nova terminal d’Autobusos a tocar de l’Estació de ferrocarril, subjecta al nou Pla de l’Estació, i dins dels fons Next Generation hem apostat fortament per transformar importants artèries urbanes, com l’av Prat de la Riba o la rambla d’Aragó, que tindran més espais per a vianants”.

El dia 23 de març, la Jornada Catalana de la Mobilitat reunirà, al Palau de Congressos – La Llotja, representants d’ajuntaments i d’altres administracions, operadors i el sector empresarial del transport públic, per abordar qüestions centrades, sobretot, en la gratuïtat del transport públic. També s’hi lliuraran els premis Mobilicat 2022, destinats a reconèixer la tasca que ajuntaments, organitzacions, institucions, emprenedors, entitats o empreses relacionades amb el transport públic, la mobilitat i les seves infraestructures, realitzen a Catalunya.

La presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, ha posat l’accent en què “vivim temps rellevants per a la gestió de la mobilitat que cal adaptar a les diferents dimensions i realitats de cada municipi”; a més, s’ha mostrat “molt satisfeta de tenir Lleida dins de l’AMTU en un moment de creixement i consolidació de l’associació”.

S’ha de recordar que el darrer Ple Municipal va aprovar, amb el suport del grup municipal del Comú de Lleida, l’adhesió de la ciutat de Lleida a l’AMTU que és l’associació de municipis d’àmbit català, que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. L’Associació s’encarrega de donar suport tècnic, jurídic i administratiu als seus associats en matèria de mobilitat, infraestructures i transport públic.

Per a més informació, visiteu: www.paeria.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *