I loft you

Comparteix

Llars petites amb molt d’encant

Hi ha gustos per a tot i cases per a tots els gustos, i no només parlem de decoració, espai i color, sinó del concepte. Viure en un espai petit pot semblar angoixant per a alguns, però d’altres gaudeixen traient partit a aquest petit i acollidor espai en el qual tot està integrat. Descobrim què és un loft i quins orígens té.

El loft va néixer a las segona meitat del segle XX als Estats Units gràcies a la desindustrialització. El fet que el preu dels lloguers pugés molt, va convertir les fàbriques en una alternativa de llar assequible per a alguns sectors de la població. Al principi, els artistes s’ho van prendre com una opció interessant per viure i dur a terme les seves obres. Més endavant, el concepte es va traslladar a botigues, restaurants, galeries d’art i altres tipus d’espais.

Un loft és un habitatge que es caracteritza per tenir una distribució oberta, sense gaires envans separadors i amb grans finestrals pels quals hi entra la llum. Un altre toc distintiu d’aquests espais respecte d’un pis convencional és la integració dels tubs d’aire, les canonades i el cablejat en la decoració de la llar. Aquests elements, que habitualment es troben a l’interior de les parets, mols cops hi sobresurten. Quan parlem de disseny, un loft normalment compta amb molts pocs elements decoratius. Hi predomina la senzillesa, és per això que el mobiliari que més encaixa és l’estil minimalista i industrial.

On comença i acaba el menjador?

La manera que té aquest tipus d’immoble tan particular de diferenciar cada estança és mitjançant panells de materials diversos, com el vidre, que no arriben a tocar els sostre. També es poden emprar elements de decoració o mobiliari per marcar els esmentats límits d’una habitació o una altra, com podrien ser plantes, llibres o sofàs.

Moltes vegades, els dissenyadors de lofts aprofiten l’alçada del sostre per crear una segona planta en la qual situar el dormitori o zona de treball. Ambdós es podrien concebre com un espai més íntim i personal que la resta de la casa. Per aquest motiu, algunes persones podrien necessitar-hi una mica més de privacitat que la resta de la casa.

Un loft és un habitatge que es caracteritza per tenir una distribució oberta i un estil industrial i minimalista

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *