Florencia Parpart

Comparteix

La inventora del frigorífic elèctric

Mirem casa nostra i tots els artefactes que li donen vida ens semblen quotidians. De fet, probablement no sabem d’on prové ni qui els va inventar. Aquest cop et parlarem de la inventora d’uns dels electrodomèstics més necessaris del nostre dia a dia… El frigorífic! Tot gràcies a Florència Parpart, una altra de les dones que va revolucionar el món dels avanços tecnològics.

Florència Parpart va néixer a Hoboken, Nueva Jersei, el 1856. Va tenir una vida discreta com a mestressa de casa durant la major part de la seva vida, com és el cas de moltes dones durant aquella època. No va ser fins al 1904 quan va obtenir la seva primera patent amb un invent que millorava l’ús i procés de fabricació de les màquines de netejar carrers. Amb aquesta patent va tindre un gran èxit, venent-se a tots els Estats Units.

Uns anys més tard es va casar, i el 1914 va obtenir la seva segona patent: un refrigerador modern. Molts creuen que l’home de la inventora la va ajudar a dissenyar-lo, ja que era expert en circuits elèctrics. Tot i així, ella va ser la principal emprenedora del projecte, aconseguint un gran èxit en la seva comercialització gràcies al seu talent empresarial. Aquest refrigerador modern va suposar una revolució a l’hora de conservar els aliments, ja que no necessitava caixes de gel, només l’electricitat per poder emmagatzemar els aliments frescos. Gràcies a l’assistència de diferents fires comercials i desenvolupant les seves pròpies campanyes publicitàries, va aconseguir comercialitzar el seu refrigerador amb èxit per tot el país. Era una veritable empresària i talentosa inventora. Finalment, l’any 1923, la marca Eletrolux va posar en venda el seu primer frigorífic elèctric, molt semblant als que coneixem actualment.

Florencia Parpart va ser una excel·lent ambaixadora i venedora dels seus productes, una dona lluitadora i exitosa, un exemple per a totes nosaltres.  Li hem d’estar eternament agraïts perquè gràcies a la seva genialitat, avui les nostres vides són més fàcils.

Avui en dia és un dels electrodomèstics més indispensable en les nostres llars per mantenir els aliments en bon estat durant dies.

Per a més informació, consulta la web: www.cads.gencat.cat

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *