L’ESTIL DE DECORACIÓ WABI SABI

Comparteix

Wabi Sabi és un terme japonès que es refereix a una forma d’estètica i filosofia que celebra la bellesa de l’imperfecte, l’incomplet i l’efímer. Aquest corrent de pensament té un fort arrelament en la cultura japonesa, i ha inspirat la decoració d’interiors de moltes cases modernes a tot el món.

La decoració Wabi Sabi és un enfocament minimalista i simple que es basa en la idea que la bellesa es troba en la simplicitat i en l’apreciació de la naturalesa i dels objectes que la componen. Es tracta de crear espais que siguin tranquils, relaxants i que convidin a la reflexió.

Els elements clau de la decoració Wabi Sabi consisteixen en la utilització de materials naturals, com la fusta i el bambú, els tons terrosos i neutres, i la incorporació d’elements que mostrin signes de desgast o deterioració, com les esquerdes, les taques i els arraps. Els objectes simples i sense adorns també són fonamentals en la decoració Wabi Sabi, ja que promouen l’atenció al detall i el valor de la simplicitat.

Un exemple de la decoració Wabi Sabi és la utilització d’una taula de fusta massissa amb una pàtina natural, acompanyada per cadires de bambú. En les parets es poden mostrar obres d’art abstractes o fotografies emmarcades que reflecteixin la bellesa de la naturalesa. Els tèxtils, com les cortines, els coixins i les catifes, poden ser teixits a mà o de fibres naturals com el lli o el cotó.

La il·luminació natural és fonamental en la decoració Wabi Sabi, per la qual cosa en la mesura que sigui possible s’han d’evitar les llums artificials i fomentar l’entrada de llum natural. A més, és possible fer ús de les espelmes, que a causa de la seva tènue llum, afegiran un toc càlid i acollidor a l’espaI.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *