Elements artesanals i vintage, el nou futur de l’interiorisme

Comparteix

Text de Sara Mounadi, estudiant d’Interiorisme

Normalment relacionem els materials com la ceràmica, el metall i el vímet, entre d’altres, com a elements propis d’una decoració vintage, antiquada o bé passada de moda. Però la realitat és que, cada cop més, les tendències tornen a decantar-se per aquests elements artesanals per crear interiors avantguardistes amb un toc històric, personal i sofisticat. Saps quins et parlem?

La ceràmica

La gran protagonista d’aquest retorn decoratiu. La ceràmica ha sigut sempre un material que mai ha passat de moda i sempre s’ha tingut present en diferents objectes de decoració, com per exemple els gerros. Ara, s’opta per una ceràmica més rústica, amb colors blancs, beix i terracota, d’acabats imperfectes i amb pintures i formes abstractes.

El metall i l’efecte metàl·lic

El metall s’ha volgut re-instaurar per aprofitar totes les seves utilitats, però també per treure’n partit en l’àmbit estètic. Els acabats lacats en negre, coure i daurat els trobem en els estils més industrials i minimalistes d’aquests últims anys. La majoria de vegades també en formes molt lineals i senzilles que permeten proporcionar profunditat i equilibri d’un espai.

El vímet i la fibra natural

Anteriorment, aquest material s’utilitzava com a element per decorar exteriors, però també és cert que, amb el transcórrer del temps i les tendències, s’ha començat a posicionar com a un gran must en el sector de la decoració d’interiors. El trobem en estils com el Bohemi o el Wabi-Sabi, una tendència de decoració japonesa. Tots dos opten per interiors sostenibles amb elements decoratius que transmeten pau i tranquil·litat.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *