El Posa’t la Gorra venç el mal temps i aplega la Lleida més solidària al Turó de la Seu Vella, fent costat a AFANOC

Comparteix

La festa, en què s’ha celebrat el desè aniversari de la Casa dels Xuklis, ha estat presentada pels cantants Kelly Isaiah i Lídia Alberich

SALUT

La Lleida més solidària s’ha aplegat aquest matí al Turó de la Seu Vella per celebrar el Posa’t la Gorra, la festa a benefici de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), recuperada després dels dos anys de parèntesi per la pandèmia i que té com a objectiu captar recursos pel funcionament de la Casa dels Xuklis, l’equipament que l’entitat posa a disposició de les famílies que s’han de desplaçar a Barcelona per seguir el tractament dels seus fills.

Malgrat que l’acte central ha tingut lloc al Baluard de l’Assumpció, davant la Porta dels Apòstols de la Seu Vella, per la resta d’indrets del turó (Baluard de la Reina, la Canonja, Espai del TEmple, Clauste i Castell del Rei) s’han anat distribuint els tallers i activitats de les entitats i institucions que han volgut col·laborar amb AFANOC.

Els cantants Kelly Isaiah i Lídia Alberich han estat els encarregats de fer de mantenidors de la festa, que a Lleida arriba a la seva novena edició.

Després de donar la benvinguda a tothom i de gaudir de l’espectacle Anem Amunt!!! d’Atrapasomnis, els presentadors han fet pujar a dalt de l’escenari els infants que han llegit el manifest de la diada, la junta d’AFANOC i les autoritats presents. L’‘Al·leluia’, de Leonard Cohen, interpretada per Kelly i Lídia ha posat fi a l’acte central de la festa, que ha continuat amb les activitats dels tallers.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, així com una nodrida representació de regidors i regidores de la Paeria i de la resta d’institucions del territori, s’han sumat a la festa, que es recuperava després de dos anys d’impàs per la pandèmia.

El paer en cap s’ha mostrat content “que la Seu Vella aplegui un any més entitats, institucions i grups de tota mena al redós d’AFANOC i de la seva iniciativa”, ha dit. Una festa que, segons Miquel Pueyo, ens permet “recordar que es pot lluitar contra el càncer, que es pot vèncer i que tots tenim dret a una vida digna i a superar aquests infortunis”. Tall de veu M. Pueyo

Enguany, el disseny de la gorra és de l’artista japonesa Mari Ito, resident a Barcelona i autora del Mur de Benvinguda de la Casa dels Xuklis. La compra de la gorra és una manera de contribuir a millorar les condicions dels infants hospitalitzats, donar l’atenció psicosocial integral a les famílies, continuar acompanyant-les des de les seus de Lleida, Barcelona i Tarragona i mantenir aquest equipament d’AFANOC.

Una mica d’història

AFANOC va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares. L’any següent, l’entitat va ser registrada com a Associació no lucrativa en el registre d’entitats jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Des de la seva creació, ha desenvolupat una important tasca en àmbits molt diversos al voltant de les necessitats que tenen les famílies quan un infant és diagnosticat de càncer.

La realitat que es van trobar el 1987 no es corresponia amb les necessitats que es generaven amb aquesta malaltia de llarga durada i de pronòstic incert. A mesura que l’entitat s’anava consolidant i creixent es va veure la necessitat de professionalitzar l’associació amb un equip multidisciplinari.

Durant tots aquests anys l’entitat ha posat en marxa programes i serveis, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies i ha treballat en la millora de la salut psicosocial de totes aquestes.  

Per a més detalls, visita www.paeria.es

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *