El món de les criptomonedes

Comparteix

Segurament hagis sentit a parlar en alguna conversa de les criptomonedes, un tema que porta anys tractant-se, però que actualment, s’està fent popular en boca de molts. Nosaltres t’expliquem els conceptes bàsics per a què entenguis una mica millor aquest món tant misteriós i a la vegada, interessant.

Les criptomonedes són monedes digitals o virtuals dissenyades per funcionar com a mitjà d’intercanvi, ja que tenen la mateixa funció que les monedes que utilitzem cada dia per pagar productes o serveis, però la seva tecnologia és digital i intangible, i no hi ha cap autoritat responsable del Govern que les controli. El seu preu varia constantment i existeixen més de 10.000 monedes virtuals en tot el món, la més utilitzada i valorada és el Bitcoin.

Actualment, 1 Bitcoin equival a 36.400 euros, posicionant-se com a líder en el mercat digital, però el seu valor pot variar fàcilment.

Concretament, la moneda Bitcoin és una clau criptogràfica que s’associa a un moneder virtual o electrònic que pots utilitzar des de l’ordinador o mòbil, sempre que es descarregui l’aplicació. Amb aquest moneder pots rebre i enviar Bitcoins a altres persones que també en tinguin. Hi ha diferents maneres d’obtenir Bitcoins, una d’elles és comprar-los amb euros des de el teu compte bancari. Una altra és vendre i que et paguin amb aquesta moneda i l’última, crear-los a partir d’un procés anomenat “mineria de bitcoin”, que consisteix en utilitzar una gran potència informàtica per processar transaccions i crear aquestes monedes.

Aquesta nova tecnologia no només està canviant internet com el coneixem fins ara, també està revolucionant la economia a nivell mundial. Moltes persones que entenen de criptomonedes, inverteixen diners per poder obtenir un gran benefici en un futur, esperant a que el valor de les divises que comprin, augmenti. Podríem dir que és semblant a jugar en borsa, però amb la diferència de que les monedes virtuals no tenen un responsable regulador ni ninguna autoritat financera, llavors és lliure de qualsevol comissió o impost. Sigui com sigui, és una manera d’obtenir beneficis arriscada, ja que els valors de les monedes virtuals son molt volàtils. Cal ser un gran expert en la temàtica i estudiar les fluctuacions de valors constantment i per això, hi ha persones que s’hi dediquen en el món professional.

Quan les transaccions es realitzin de forma econòmica, ràpida, automàtica, sense la possibilitat d’alterar res i crear un sistema que no pugui ser atacat per pirates informàtics, llavors el futur de les transaccions canviarà per sempre.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *