Electrodomèstics: Reparar, reutilitzar i recuperar

Comparteix

Són moltes les iniciatives impulsades per diferents empreses, associacions, ajuntaments i entitats que actuen davant de l’elevada producció de residus. Només un 20% dels residus electrònics i elèctrics a Catalunya es reciclen, segons l’Agència de Residus de Catalunya. La majoria, acabem en països en vies de desenvolupament o bé en abocadors, un fet que genera un gran impacte mediambiental. Per aquest motiu, hem de pensar en reparar, reutilitzar i recuperar productes ja utilitzats, així com promoure la implementació d’accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus. Hi ha moltes maneres d’aportar el teu granet de sorra, només amb el simple fet d’intercanviar objectes usats o donar una segona utilitat a aquells que s’hagin quedat obsolets, pot ajudar molt.

Per sort, actualment s’està posant de moda la compra i venda d’electrodomèstics, i és que són moltes les situacions en les quals llencem o canviem els televisors, mòbils, rentadores, rentaplats… perquè ràpid comprem nous electrodomèstics, més moderns i d’última generació. Donem-li una segona oportunitat a tot allò que s’espatlla!

Si no saps com fer-ho, hi ha empreses que donen el servei d’aconseguir electrodomèstics de segona mà i vendre’ls. S’encarreguen d’agafar l’aparell i revisar-lo, arreglar-lo i donar-li el vistiplau correcte, per assegurar-te el seu bon ús. Adquirir un electrodomèstic de segona mà és una bona oportunitat perestalviar i millorar medi ambient. A més, el preu de venda és més baix que el seu preu original, el seu cost variarà segons la utilitat i mal ús que si li hagi donat amb anterioritat, però sempre assegurant la qualitat i la garantia de saber que fas una compra segura.

Diferents plataformes i botigues fiquen a la teva disposició tota mena d’electrodomèstics, només cal que els visiti’s, demani’s informació i no tinguis cap dubte de la seva fiabilitat.

Només un 20% dels residus electrònics i elèctrics a Catalunya es reciclen, la majoria acabem en països en vies de desenvolupament o bé en abocadors, un fet que genera un gran impacte mediambiental.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *