Com treure el gel del parabrisa?

Comparteix

Les gelades de l’hivern provoquen molts maldecaps als conductors que no tenen el privilegi d’aparcar els seus cotxes sota cobert. Aixecar-se ben d’hora per anar a treballar i trobar el parabrisa del vehicle amb gel no és la millor manera de començar el dia. Toca, doncs, recordar alguns consells pràctics relacionats amb el manteniment del cotxe i l’eliminació del gel del parabrisa.

El primer pas per fondre el gel no és el més ecològic, però és efectiu. Encendre el cotxe i posar la calefacció encarada als vidres. Ara només caldrà una mica de paciència i la temperatura del vidre anirà pujant gradualment. Si teniu pressa hi ha altres opcions per treure el gel de les llunes. Una targeta de plàstic dur us pot servir per anar fent de rasclet i anar eliminant el gel si la capa que ha format no és molt gruixuda.

Un truc casolà també útil per aquests menesters és fer un còctel fet a base d’una barreja d’aigua amb vinagre blanc o d’aigua amb alcohol sanitari. Es pot guardar en una ampolla dins el cotxe per tenir-ho a l’abast.

Prevenció

Com en moltes altres situacions la dita millor prevenir que curar també es pot aplicar en aquest cas. Si es vol guanyar temps a primera hora del matí, quan hi ha més pressa, existeixen alguns trucs que evitaran que el parabrisa es congeli. Un d’aquests consisteix a fregar el vidre amb una ceba partida per la meitat (també serveix una patata). Això crearà una pel·lícula protectora que evitarà que el gel s’instal·li al vidre durant la nit.

Cobrir el parabrisa amb algun objecte, com una manta, un cartró o un plàstic també evitarà que es congeli. Intenteu evitar el paper de diari, ja que es podria quedar enganxat al vidre.

El que no s’ha de fer

No feu servir aigua calenta o bullent per descongelar el parabrisa, perquè pot provocar un xoc tèrmic amb el gel i esquerdar el vidre.

Tampoc feu servir sal. Hi ha qui pot pensar que igual que es llença sal a la carretera per evitar que s’hi formin plaques de gel, aquesta solució també es pot aplicar al parabrisa. Però, no només no funciona, sinó que ens arrisquem a què el vidre s’acabi ratllant.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *