Com donar de baixa el teu cotxe

Comparteix

Si el teu cotxe ja té uns anys i encara que visiti el mecànic constantment, et comença a fallar, potser és el moment de plantejar-te donar-lo de baixa. Tenint en compte que les restriccions de mobilitat per determinats vehicles són encara més estrictes i el cost de reparar-los no és econòmic, nosaltres t’expliquem quin és procés per donar-lo de baixa.

És necessari tramitar la baixa en un CAT, és a dir, a un Centre Autoritzat de Tractament de Vehicles, o com se sol dir, a un desballestador. Aquests centres s’ocupen de fer tots els tràmits; fins i tot el de recollir el vehicle antic a casa teva i, fins i tot, pots obtenir un petit ingrés, ja que el desballestador el pot taxar i oferir-te’n una compensació.

Com funciona? Els centres CAT elaboren un certificat de destrucció i s’encarreguen de notificar-ho tot a la Direcció general de Trànsit (DGT). Un cop el vehicle s’ha reciclat, s’emet un document oficial anomenat baixa definitiva del cotxe, que s’enviarà per correu postal o electrònic. Per donar de baixa el teu automòbil de forma definitiva no sempre és necessari acudir personalment a aquests centres de tractament de vehicles, sinó que pots organitzar la recollida i reciclatge del teu cotxe des de les pròpies webs d’aquests centres, ja que solen oferir aquest servei.

Per dipositar el vehicle en un desballestament autoritzat del territori nacional i procedir després a desballestar el cotxe, es necessita tant la identificació del propietari com la documentació de l’automòbil. Quant costa? Res, al contrari, segons quin tipus de vehicle sigui, aquests centren reciclen diferents peces per a altres cotxes, i pots demanar-ne una compensació econòmica.

Recorda, si vols adquirir un cotxe nou, escull un que respecti les restriccions de mobilitat, amb motors híbrids o elèctrics que, de ben segur, et durarà molt de temps!

Al desballestador també pots trobar peces de recanvi pel teu cotxe, és una alternativa econòmica, sostenible i legal.

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *