Activitats d’estiu per la gent gran

Comparteix

Perquè els casals d’estiu no són només per als infants i joves, també ho són per a la gent adulta i tercera edat. Compartir activitats amb altres persones els fa estar actius i acompanyats, a més de relacionar-se amb persones de la seva edat on poder compartir alegries i inquietuds.

Amb la voluntat de promoure la qualitat de vida de la gent gran durant els mesos de més calor. Normalment, tant als pobles com a les ciutats en els centres esportius o en els casals d’estiu s’organitzen diferents tallers, xerrades, cursets, gimnàstica, activitats físiques aquàtiques, entre moltes altres que tenen com a objectiu fomentar la seva participació en temes o activitats del seu interès, mantenir o millorar l’autonomia de les persones i oferir l’oportunitat de gaudir de moment d’oci i lleure amb altres persones. A més, poden participar en caminades, balls de saló o fins i tot voluntariats. Fins i tot, es poden celebrar aniversaris, una manera divertida de passar el seu dia. Amb aquestes activitats s’aconsegueix millorar l’estat i benestar físic i psíquic de la persona i socialització de les persones que participen en aquestes activitats.

Les residències de gent gran acostumen a tenir preparades durant tot l’any una gran quantitat d’activitats perquè les persones no perdin el treball cognitiu així com tampoc el físic. A l’estiu segueixen el mateix protocol i, en algunes ocasions, els apropen a les piscines o fan una sortida a la platja perquè puguin viure l’estiu al 100%.  Els resultats sempre són positius, ja que augmenta la seva autoestima i el seu estat física millora i se senten més lleugers i còmodes amb ells mateixos.

D’altra banda, les residències són, en moltes ocasions, la millor opció per allargar la vida de les persones, ja que tenen els cuidats de primera necessitat, l’afecte d’estar tot el dia rodejats de persones, no cal preocupar-se per l’alimentació i sempre mantenen una higiene corporal satisfactòria.

“ Les vacances d’estiu són per a tothom, apunta’t a una activitat i passa-t’ho bé”

Posts relacionats
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *